Arbeidsbemiddeling

Arbeidsbemiddeling voor werkgevers

Met de juiste aanpak zorgen we dat jouw werknemer op de juiste plek terechtkomt.
Vasthoudende jobhunter voor arbeidsbemiddeling van jouw werknemer

icon coaching

Wat is je vraag?
Je vraagt je af hoe jouw werknemer het beste begeleid kan worden naar een nieuwe baan.

Wat is de oorzaak?
Jouw werknemer dreigt in een uitkeringspositie te raken vanwege boventalligheid, reorganisatie of disfunctioneren.

Wat is jouw startpunt?
Je wilt het beste voor jouw werknemer en gunt hem arbeidsbemiddeling.

De deal
Samen met jouw werknemer onderzoek ik in het arbeidsbemiddelingstraject zijn mogelijkheden, vaardigheden, interesses, kwaliteiten en wensen.

Op basis van deze gegevens stellen we een werknemersprofiel op. Met dit profiel in de hand en met kennis van de mogelijkheden in de markt ga ik actief voor jouw werknemer op zoek naar een passende werkplek door middel van arbeidsbemiddeling. Indien nodig adviseer, faciliteer en train ik met de werknemer de vaardigheden om aan de nieuwe baan te komen. Ik neem pas afscheid als de proeftijd goed is doorgekomen.

Het resultaat van het outplacementtraject
Jouw werknemer heeft een zinvolle betaalde baan gevonden die past bij zijn mogelijkheden en profiel.

icon arbeidsbemiddeling

Loopbaancoaching

Ontdekken van talenten

icon outplacement

Outplacementtraject

Begeleiding richting ander werk

icon re-integratie

Reintegratietraject

Passend en duurzaam werk 

icon coaching

Arbeidsbemiddeling

Vraag zoeken bij aanbod

Waarom arbeidsbemiddeling door Enjee?

Enjee is de vasthoudende jobhunter voor arbeidsbemiddeling van jouw werknemer. Zijn drive is zijn verlangen om jouw werknemer te laten shinen. Deze drive geeft ook anderen een boost. Hij heeft veel werk- en levenservaring, zowel als ondernemer als in vaste dienst en opent met zijn innemende persoonlijkheid deuren.

Ervaring werkgever V met arbeidsbemiddeling door Enjee

Toen we wegens de coronacrisis afscheid moesten nemen van enkele collega’s, viel ook Theo ontslag ten deel. Echt balen, want met 62 jaar kom je moeilijk weer aan de slag. En hij had als constructeur best een specialistisch beroep. Theo was er zelf kapot van. Wij hadden er zelf ook een hard hoofd in dat hij weer lekker ergens aan de bak zou komen. Nico heeft Theo opgevangen en eerst ruimte gegeven voor zijn woede en teleurstelling. Samen hebben ze daarna een plan gemaakt en de mogelijkheden onderzocht. De arbeidsbemiddeling was een hele uitdaging, maar Theo is weer aan de slag. Hij kan zijn technische kennis goed kwijt als onderwijsassistent. En het werken met jongeren bevalt hem prima. De arbeidsbemiddeling is wat ons betreft geslaagd!

Hoe werk ik?

Kennismakingsgesprek
Tijdens het gratis kennismakingsgesprek van dertig minuten over arbeidsbemiddeling hoor ik je verhaal aan, luister naar je wensen, vertel je over het traject en kijken we wat ik voor je kan betekenen.

Traject
In de stappen ontslagverwerking, zelfanalyse, arbeidsmarktoriëntatie, jobhunting en nazorg begeleid ik jouw werknemer tijdens het arbeidsbemiddelingstraject naar nieuw betaald werk. Bij een werkgever of als zelfstandige.

Einddoel
Door middel van arbeidsbemiddeling heeft jouw werknemer een nieuwe, passende baan gevonden.