Coaching technieken

Coaching technieken en methodes

De te hanteren coaching technieken worden – afhankelijk van de coachvraag – volledig afgestemd op jouw wensen en doelen. Onderstaand een aantal coaching methodes die ik regelmatig, succesvol inzet.

Biografiegesprek
Voordat je nieuwe keuzes gaat maken, maken we eerst de balans op. Van je (werkende) leven, tot nu toe. Door een of meer biografische gesprek(ken) – waarbij ik naar je luister, verdiepende vragen stel en je inzichten geef – ga je anders naar je leven kijken. Leer je jezelf (nog) beter kennen.

Waarom doe je wat je doet? Waarom reageer je op een bepaalde manier op situaties? Wat zijn de patronen die je wilt doorbreken, en waar komen ze vandaan?


Een biografiegesprek geeft je inzicht. In je manier van handelen, waar je talenten en diepere drijfveren liggen. Een prachtige basis om je nieuwe koers te bepalen.

De koers van je (nieuwe) leven. Dichterbij jezelf.

Elementenvierhoek

Dit coaching instrument op basis van de vier elementen van het universum – aarde, water, lucht en vuur – is ontwikkeld door Adriaan Hoogendijk: pionier en autoriteit op het gebied van (bezielende) loopbaancoaching en lifecoaching.

Door toepassing van deze methode krijg je meer inzicht in je grondhouding, kwaliteiten, valkuilen en vaardigheden. Ontdek je in hoeverre de verschillende elementen bij jou ontwikkeld zijn. En wat je nog kunt doen om jouw verlangens en doelen – in je werkende leven en/of privé – te bereiken.

Zijn de vier elementen bij jou uit balans? Of is één element overheersend? Dan loop je op bepaalde punten vast.

Laat je niet langer belemmeren
Stop met denken. Stop met uitstellen. Spreek je dromen uit, los je obstakels op en ga over tot actie. En maak van je leven jouw mooiste avontuur. Met Enjee.

Lucht

Luchttypes beschikken over een waanzinnige denkkracht. Lucht staat o.a. voor onze gedachten, beschouwingen, redenaties, analyses en ideeën.

Water

Als dit element sterk bij jou ontwikkeld is, dan ben je een echt gevoelsmens. Het element water is mensgericht, communicatief vaardig, diplomatiek en tactvol.

Vuur

Vuur symboliseert warmte. Ontdek je (verborgen) verlangens, passies en drijfveren. Voor meer energie, zingeving en (werk)plezier. En een leven dichterbij jezelf.

Aarde

Een aardetype is pragmatisch, houdt van structuur en houvast. Wil ’t liefst zoveel mogelijk zekerheid en zo min mogelijk risico’s.

Meer coaching technieken

Andere coaching methodes die ik regelmatig inzet:

Enneagram handtekening
Ontdek jezelf. Onderscheid de negen verschillende enneagram types – en bijbehorende valkuilen, kwaliteiten en uitdagingen – van jouw persoonlijkheid, op basis van dit eeuwenoude persoonlijkheidsmodel.

Voice dialogue
Kom in gesprek met je innerlijke kind, de verschillende delen van je persoonlijkheid – met elk hun eigen manier van waarnemen, denken, voelen en gedrag.

Werken met foto’s uit je kindertijd
Met hulp van foto’s uit je kindertijd, gaan we samen terug in de tijd. Hoe was je als kind, wat onderscheidde je van de rest en waar werd je écht blij van? Deze inzichten helpen je bij het maken van zo onbevangen mogelijke keuzes. Zowel qua werk als privé.

Werken met bezielingsplaten
Waar ben je naar op zoek? Welk doel wil je halen en wat staat je daarbij in de weg? Een oriëntatie met bezielingsplaten geeft meer bewustwording, antwoorden. Het is een ruimtelijk-energetische manier van werken waarbij je jezelf in een ontwikkelingsproces plaatst, je zelfhelende vermogen activeert.

Ontwikkelimpuls
Deze bezielingsapp helpt jezelf dagelijks te ontwikkelen. Voor meer grip én persoonlijke groei.

Harmonisatie meditatie
Als de energie vooral in je hoofd zit, is het lastig om bij je diepste verlangens te komen. Tijdens een harmonisatie meditatie verdelen we de energie weer over je hele lichaam, waaronder je buik. Want dáár zit je creativiteit. Je bron van verlangen. Door dichterbij je gevoel en intuïtie te komen, kun je betere keuzes maken. Voor meer balans, zingeving en geluk.

Blijf trouw aan jezelf

Pak het heft weer in eigen handen. Word een betere regisseur van je eigen leven. Voor een verbeterde vitaliteit en levenskwaliteit.