Reintegratie

Reintegratietraject voor werkgevers

Met de juiste aanpak naar een passende en duurzame baan

icon re-integratie

Wat is je vraag?
Je vraagt je af op welke manier jouw werknemer opnieuw in het arbeidsproces kan instromen.

Wat is de oorzaak?
Jouw werknemer is al een tijd uit het arbeidsproces wegens ziekte.

Wat is jouw startpunt?
Je wilt jouw werknemer herplaatsen voor andere werkzaamheden binnen de organisatie (spoor 1). Je wilt jouw langdurig zieke werknemer faciliteren naar ander werk buiten de organisatie (spoor 2)

De deal
Samen met jouw werknemer onderzoek ik wat er wél kan. Op mijn betrokken wijze zoek ik in het reintegratietraject mogelijkheden om jouw werknemer weer aan een betaalde baan te helpen. Actieve bemiddeling hoort hierbij.

Het resultaat van het reintegratietraject
Jouw werknemer heeft zinvol, passend en duurzaam betaald werk gevonden binnen of buiten de organisatie.

icon arbeidsbemiddeling

Loopbaancoaching

Ontdekken van talenten

icon outplacement

Outplacementtraject

Begeleiding richting ander werk

icon re-integratie

Reintegratietraject

Passend en duurzaam werk 

icon coaching

Arbeidsbemiddeling

Vraag zoeken bij aanbod

Waarom een reintegratietraject door Enjee?

Nico verzorgt het complete reintegratietraject met alle wijsheid, inlevingsvermogen en vastberadenheid die hij in zich heeft. Nico zorgt voor een degelijke basis van vertrouwen, waardoor de werknemer de ruimte krijgt zelfinzicht op te doen. Op deze manier leert Nico de werknemer goed kennen, wat de mogelijkheden voor bemiddeling en herplaatsing tijdens het re-integratietraject vergroot. Nico laat niet los voordat de deal rond is.

Ervaringsverhaal organisatie Z met het reintegratietraject door Enjee

Na anderhalf jaar in de ziektewet werd duidelijk dat de fysieke conditie van Trude (47) terugkeer in de thuisverpleging niet toeliet. Hoe graag ze het ook wilde en hoe erg wij haar ook moesten missen, ze kon niet terugkeren in haar baan. Nico heeft Trude opgevangen. Door zijn empathische houding en toch praktische instelling tijdens het re-integratietraject voelde Trude zich gesteund. Ze heeft sinds vier weken een plek gevonden bij een servicedesk voor zorgartikelen. Wel met klanten, wel in de zorg, maar met een aangepaste werkplek. Langzaam bouwt ze haar uren op we zijn erg tevreden met het verloop van Trudes reintegratietraject en mega-trots op haar.

Hoe werk ik?

Kennismakingsgesprek
Tijdens het gratis kennismakingsgesprek van dertig minuten hoor ik je verhaal aan, luister naar je wensen, vertel je over het re-integratietraject en kijken we wat ik voor je kan betekenen.

Traject
Afhankelijk van jouw wensen en het gekozen spoor van het re-integratietraject begeleid ik jouw werknemer door de fases van verwerking, zelfanalyse, arbeidsmarktoriëntatie, jobhunting en nazorg.

Einddoel
Aan het eind van het re-integratietraject is jouw werknemer herplaatst binnen of buiten de organisatie, op een plek waar zijn unieke talenten, vaardigheden en kwaliteiten duurzaam tot hun recht komen.